Het vissersdorp Ravni:

 

In Kroatië ligt Ravni, een klein vissersdorpje in de provincie Istrië vlakbij de historische stad Labin en het levendige Rabac. Ravni is een kleine pittoreske badplaats, waar u heerlijk kunt genieten van de azuurblauwe zee, lekker eten en een goed glas wijn. Ravni ligt aan zee en het wordt omringd door een prachtige natuur, waar veel kruiden nog in het wild groeien en ook de eeuwenoude olijfbomen, die nog steeds beschermd zijn, maken er een prachtig plaatje van. De mooie landweggetjes leiden u naar prachtige baaitjes en oude ruines, die zowel te voet als met uw mountainbike te bereiken zijn. Houdt u van tennissen, dan kunt u een baan boeken bij de plaatselijke Tennisclub, waar u daarna kunt genieten van een hapje en een drankje.

 • Duiken in Istrie

  In de baai van Sveta Marina, 10 km van Ravni, bevinden zich 2 duikscholen. Ervaren duikleraren zullen zich bekommeren over uw activiteiten onder water. De duikscholen organiseren cursussen waar u uw duikbrevet kunt halen en de ervaren duikers kunnen op eigen gelegenheid of met de instructeurs de mooie duikplekken, riffen en wrakken ontdekken.

 • Wandelen en fietsen

  De meeste bezoekers van Kroatië hebben als doel hun vakantie door te brengen aan zee, lekker genieten van de zon en vooral relaxen aan het schitterende schone water. Echter Istrië biedt een prachting achterland, met haar groene gebergten en goed aangelegde wegen, waar u kunt wandelen en fietsen. Wij beschikken over zeer goede fiets en wandelroutes die uw leiden door de prachtige gebergten of aan de kustlijn, naar prachtige baaien met hemelsblauw water, waar u een frisse duik kunt nemen. Hier ziet u een foto van het hoogste punt van de berg Skitaca, niet ver van uw appartement Ravni 26 vandaan. U kunt hier ook met de auto naar toe, al is het maar om even te genieten van het prachtige uitzicht...

 • Kunst en Cultuur en andere bezienswaardigheden

  U zult er versteld van staan, hoe veelzijdig Istrië kan zijn. Bent u een liefhebber van oude stadjes, musea en oudheden, dan kunt u vele uitstapjes maken naar de omliggende dorpen en steden.

 • Natuurpark

  De historische stad Labin, vooral de oude stadskern met haar mooie uitzicht op zee is een bezienswaardigheid op zich. U kunt hier genieten van de zon op de gezellige terassen en lekker eten bij de lokale restaurantjes. De mooie natuurparken zoals Brijuni en het Učka gebergte zijn voor de natuurliefhebber een echte aanrader.

 • Rabac

  Zeker ook de moeite waard is het iets grotere Vissersdorp Rabac, dat op een steenworp afstand ligt. Dit bruisende dorp biedt vele toeristische attracties. Zeker s'avonds voor de “jeugd” een aanrader!!

 • Pula

  Pula, deze mooie havenstad niet ver van Ravni en tevens hoofdstad van Istrië, bekend om haar prachtige middeleeuwse arena, is een dagtrip waardig! Mooie pleintjes, gezellige terrasjes, heerlijke restaurants en winkels voor de shopping liefhebbers...

 • Motovun

  Vanuit Ravni kunt u ook het mooie bergdorp Motovun bezoeken. Motovun is gelegen in het grootste Truffelgebied van Istrië. U kunt in Motovun genieten in de diverse restaurantjes, van heerlijke Truffelgerechten.